משרד התחבורה/תביעות ת"א נ' גהאנמא
|
תת"ח בית משפט השלום לתעבורה בחדרה |
1911-10-09
25.11.2010 |
|
בפני : מוחמד מסארווה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: משרד התחבורה/תביעות ת"א |
: יוסי גהאנמא |
| הכרעת-דין,גזר-דין | |
הכרעת דין
הנאשם מודה בכך שבמועד הנקוב, השיט הנאשם את כלי השייט כמתואר בכתב האישום, מבלי שהיה לכלי השייט רישיון בר תוקף ובכך הוא עבר את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום ומכאן אני מרשיע אותו בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום י"ח כסלו תשע"א, 25/11/2010 במעמד הנוכחים.
מוחמד מסארווה, שופט
גזר דין
הנאשם הורשע על-פי הודייתו בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום שעניינה השטת כלי שייט מבלי שהיה - לכלי השייט רישיון שייט בר תוקף.
ב"כ המאשימה בטיעוניו לעונש ולמעשה כחלק מעובדות כתב האישום בהם הודה הנאשם טוען כי הוטל על הנאשם קנס מנהלי בשיעור של 3600 ₪ בזמן שהנאשם בחר לא לשלם את הקנס המנהלי ובחר להישפט.
ב"כ המאשימה טוען שלפי סעיף 14 לחוק העבירות המנהליות תשמ"ו – 1985 יש להטיל על הנאשם קנס כספי שלא יפחת מהקנס המנהלי אשר בוטל, ומכאן מבקש הוא להטיל על הנאשם קנס שלא יפחת מהקנס המנהלי כמפורט בכתב האישום, כמו כן מבקש הוא שבית המשפט יחייב את הנאשם לחתום על כתב התחייבות כספית.
מנגד טוען הנאשם כי הכל היה כדת וכדין פרט לעובדה שרישיון שהיה בידיו לא שולם בבנק.
השוטר שערך לו את הדו"ח ייעץ לו שכדאי לו שלא ישלם את הקנס המנהלי ולפנות לבקשה להישפט או שיבטלו לו את הדו"ח או שעונשו יהיה מופחת יותר.
הלכה פסוקה היא שנאשם שביקש להישפט זוהי בחירתו על פי דין, ובמקרה זה כשהנאשם איננו משלם את הקנס המנהלי בית המשפט אשר הרשיע את אותו נאשם ראוי הוא שלא יטיל עליו קנס אשר בגובה הקנס המנהלי אלא קנס מרתיע פרט אם ישתכנע בית המשפט כי קיימים טעמים המצדיקים הטלת קנס אחר.
במקרה עסקינן, לא שוכנעתי כי יש הצדקה שלהטיל על הנאשם קנס מופחת מהקנס המנהלי ועל כן
אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. תשלום קנס כספי בשיעור של 3200 ₪ או 15 ימי מאסר תחתיו.
הקנס ישולם ב-4 תשלומים חודשיים, שוויים ורצופים של 800 ₪ כל אחד, החל מיום 15/12/10 ובכל 15 לחודש שלאחריו.
אי עמידה באחד מן התשלומים תעמיד לפירעון מיידי את כל יתרת הקנס.
2.אני מחייב את הנאשם לחתום על כתב התחייבות כספית בשיעור של 5000 ₪, להימנע תוך 3 שנים מהיום מלעבור עבירה מסוג העבירה בה הורשע הנאשם בתיק זה במידה והנאשם לא יחתום על כתב ההתחייבות הוא ייאסר למשך 3 ימים או עד שיחתום לפי המוקדם יותר.
הודעה והוסברה זכות הערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום י"ח כסלו תשע"א, 25/11/2010 במעמד הנוכחים.
מוחמד מסארווה, שופט
הוקלד על ידי: אירית פרוקופץ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|